Oddajemy w Państwa ręce, w opinii wielu autorytetów, najlepszą obecnie w Europie witaminę C. W przeciwieństwie do sztucznie syntetyzowanych, powszechnie dostępnych na ryku produktów, witaminę C-olway czerpiemy prosto z natury – z gryki kiełkującej i z gorzkiej pomarańczy. Te dwie rośliny uznane są obecnie za jedne z najcenniejszych naturalnych jej źródeł – ze względu na wysoką biodostępność i doskonałe powiązania flawonoidowe. Przedstawiamy unikalny produkt bioorganiczny, w 100% naturalny, cały z biomasy, tworzony bez katalizy chemicznej, bez popędzania procesu przez mutowane genetycznie bakterie.
Podstawową rolą witaminy C jest wspomaganie syntezy białek w organizmie, w tym kolagenu. Organizm człowieka nie jest w stanie samodzielnie zsyntetyzować witaminy C, dlatego istotne jest odpowiednie przyjmowanie jej z pokarmem lub suplementacja. Na co dzień nie zawsze mamy możliwość skutecznie zadbać o regularne dostarczanie organizmowi witaminy C. Ponadto liczne, niekorzystne czynniki cywilizacyjne coraz częściej stawiają nas w szeregu osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na tę substancję. Bez tego kluczowego związku efekty starzenia nie tylko stają się dużo szybciej widoczne; pełni ona zasadniczą rolę w prawidłowym funkcjonowaniu podstawowych procesów biologicznych ustroju.
Witamina C jest najważniejszą spośród witamin przyjmowanych w naszym pożywieniu, choćby z powodu jej roli w procesie powstawania kolagenu ustrojowego – białka młodości i głównego składnika tkanki łącznej. Człowiek jest jednym z niewielu ssaków na naszej planecie, którego organizm nie wytwarza w wątrobie witaminy C. Skrajnym przykładem katastrofalnych skutków jej niedoboru jest szkorbut, choroba objawiająca się zatrzymaniem procesów kolagenogenezy.
ŹRÓDŁO WITAMINY ŻYCIA W SUPLEMENCIE C-OLWAY
Dostępne na rynku suplementy zawierają w całości lub zasadniczej części sztucznie katalizowane kryształki kwasu askorbinowego – związku chemicznego, z którym w naturalnych warunkach nasz organizm nigdy się nie styka. Z kolei witamina C-olway to biokompleks, kompleks bioflawonoidowy pozyskiwany naturalnie. Ta naturalna witamina C jest ekspansywna, biodostępna, świetnie przyswajalna i efektywna. Jakie jest źródło tej aminy życia? Zadbaliśmy, by jakość i efektywność wykorzystywanych surowców przewyższała inne produkty suplementacyjne na rynku.
Przygotowując suplement C-olway zrezygnowaliśmy z tańszej formy tabletkowania preparatu, gdyż wymuszałoby to dodanie substancji, jakie nie występują obok witaminy C w naturze. Ograniczyliśmy się do podstawowych dwóch źródeł:
Gryka. To roślina wykorzystywana w medycynie wschodu już od tysięcy lat – m.in. do zwalczania nadciśnienia, słabego krążenia, alergii, żylaków, odmrożeń, dysfunkcji naczyń kapilarnych i wielu innych dolegliwości, a także całego spektrum objawów przedwczesnego starzenia się organizmu. Stanowi bogate źródło bioflawonoidów, enzymów i innych substancji o uznanym działaniu prozdrowotnym. Z ziaren gryki pozyskuje się rutynę, kwercetynę, hesperydynę, hiperozyd, angiotensynę oraz inhibitory lipazy. Zawierają one witaminy B, B2, P oraz PP. A także białko (12-15%) i osiem cennych aminokwasów, jak np. lizynę (5-7%), lecytynę, koenzym Q10, lipidy, minerały (żelazo, fosfor i miedź, nikiel, kobalt, bor, cynk, wapń, magnez, mangan, selen i jod), kwasy organiczne: galusowy, kawowy, chlorogenowy, i protokatechonowy.
Co ciekawe, gryka jako roślina dojrzała sama w sobie witaminy C praktycznie nie zawiera, natomiast w momencie, gdy kiełkuje – ma jej ogromną ilość. Roślina zagospodarowuje całą jej witalną moc biologiczną na etapie kiełkowania. Mając to na uwadze między 5 a 7 dniem kiełkowania dokonuje się żniw w uprawach hydroponicznych na potrzeby COLWAY. Są to więc ziarna bezglebowe – zanurzone w roztworze o idealnym składzie mineralnym warunkującym pełen wzrost. Jest to jedna z najlepszych na kuli ziemskiej witamin C pod kątem dostępności jej ekstrakcji. Liofilizaty i ekstrakty zielonej gryki są wysoko cenionym komponentem dodatków żywnościowych, ponieważ jej kiełki kumulują także ogromną ilość flawonoidów (do 46 000 ppm). Nie dziwi więc, że w sektorze suplementarnym kiełkująca gryka uznawana jest za komponent awangardowy.
Gorzka pomarańcza (Citrus aurantium L.) nie jest owocem jadalnym. Stanowi natomiast wspaniałe źródło lewoskrętnej witaminy C, której ilość w standaryzowanym ekstrakcie może osiągać nawet 42%. Gorzkie pomarańcze są znacznie bogatsze od jadalnych nie tylko w witaminę C, ale również w polifenole, antocyjany i inne silne przeciwutleniacze np. bioflawonoidy takie, jak hesperydyna i narirutina, tiaminy, kwasy roślinne takie jak: foliowy, hydroksycynamonowy, kawowy, kumarowy, sinapowy, ferulowy, a do tego beta-karoten, prowitaminy, witaminy B2, B6 oraz minerały takie, jak: wapń, fosfor, żelazo, magnez, sód, selen i potas.
Taka witamina C występuje wyłącznie w przyrodzie – i to w określonym czasie życia biologicznego organizmów.
PRZEWAGA C-olway
Przytłaczająca większość produktów dystrybuowanych na świecie jako witamina C zawiera w swoim składzie syntetyzowany sztucznie, najczęściej z dekstrozy kukurydzianej, kwas askorbinowy. Niestety jest on słabo przyswajalny przez nasz organizm, a zażywanie go systematycznie, bądź w dużych dawkach, może powodować niekorzystne dla zdrowia skutki uboczne. Z kolei zawarta w suplemencie C-olway bioorganiczna witamina C jest całkowicie naturalna, lewoskrętna. Jej sekret leży w znakomitej wchłanialności. Wchłania się bowiem tak samo jak naturalny pokarm – z niego bowiem pochodzi.
C-olway jest produktem bezkompromisowym. Zawiera po prostu dwa ekstrakty roślinne i niezbędną ilość substancji przeciwzbrylającej (również pochodzenia naturalnego), bez której nie można by było ich zakapsułkować. Zrezygnowaliśmy z dodania askorbinianów mineralnych i jakichkolwiek innych form dodatkowych witaminy C, a także kompleksów bioflawonoidowych, gdyż takie połączenia, choć chętnie stosowane przez wytwórców witamin, nie występują w naturze. Zielona gryka i cytrusy zawierają wystarczającą ilość flawonoidów w połączeniach naturalnych z witaminą C.
BIODOSTĘPNOŚĆ I BIOAKTYWNOŚĆ WITAMINY C-OLWAY
Tworząc suplement diety C-olway, poszukiwaliśmy jako źródła witaminy wyłącznie roślin zawierających ją w postaci najbardziej biodostępnej dla ustroju. Wysoka biodostępność to lepsze wchłanianie z układu pokarmowego i w efekcie lepsza przyswajalność przez organizm. Naturalna witamina zawarta w naszym unikalnym preparacie sprawia, że skóra staje się gładka i pełna blasku, a jej tekstura i sprężystość wyraźnie się poprawia.
Należy uczciwie przyznać, że kiełkująca gryka i pomarańcza gorzka nie są rekordzistami pod względem zawartości procentowej witaminy C w masie dostarczającego ją surowca. Pod tym względem przewyższają je np. acerola czy dzika róża. Jednakże witaminy występujące w starannie wybranych przez nas roślinach cechuje najwyższa biodostępność, czyli stopień, w jakim witamina ta jest uwalniana w przewodzie pokarmowym z połączeń biochemicznych występujących w roślinie-dawcy, a następnie wchłaniana i rozprowadzana do tkanek narządów. Witaminę C w kiełkach gryki i pomarańczy gorzkiej cechuje także coś znacznie ważniejszego – mianowicie bardzo wysoka aktywność biologiczna – stopień w jakim witamina jest przyswajana z pożywienia, w jakim spełnia swoje funkcje w organizmie i w jakim zapobiega objawom niedoboru tej substancji.
Inaczej mówiąc, kiełkująca gryka oraz pomarańcza gorzka, należą do rekordzistów wydajności efektywnej ekstrakcji (zawartość w ekstrakcie standaryzowanym do 41% i 42%). Co więcej te dwa unikalne, starannie wyselekcjonowane przez nas źródła ekspansywnych i biodostępnych komponentów wykazują działanie synergizujące naturalnej witaminy z wieloma innymi substancjami korzystnymi dla zdrowia.
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIE:
Spożywać 1 kapsułkę dziennie suplementu diety Witamina C-olway w jak największym odstępie czasowym od posiłku zawierającego owoce, warzywa lub inne źródła naturalnej witaminy C. Zalecane jest również rozdzielenie porcji poprzez częściowe dosypanie zawartości kapsułki do spożywanych w ciągu dnia posiłków. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.
Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości.
Data minimalnej trwałości oraz numer partii znajdują się na spodzie opakowania
PRZECIWWSKAZANIA:
Uczulenie na którykolwiek składnik preparatu. Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości.
SKŁADNIKI:
Ekstrakt 15:1 z gorzkiej pomarańczy (Cirrus aurantium L.) standaryzowany na 40% witaminy C, ekstrakt 15:1 z nasion gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum) standaryzowany na 40% witaminy C, żelatyna rybia, stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca).
Zawartość składników w przeliczeniu na zalecaną dzienną porcję do spożycia:
• Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy
(Cirrus aurantium L.) 375 mg
w tym witamina C 150 mg
• Ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej
(Fagopyrum esculentum Moench) 125 mg
w tym witamina C 50 mg
Zawartość netto:
100 kapsułek po 615mg (61,509)
Warto zauważyć, że C-olway nie zawiera żadnych surowców z roślin modyfikowanych genetycznie. Nie zawiera też wypełniaczy ani sztucznie syntetyzowanego kwasu askorbinowego.
ORACOL to pierwszy na rynku KOMPLEKSOWY suplement antyoksydacyjny o unikalnej formule zapewniającej ustrojowi ludzkiemu silne wsparcie w walce ze stresem oksydacyjnym. Do prawidłowego działania organizm ludzki potrzebuje nie tylko składników odżywczych, mineralnych i witamin. Nasz organizm poddawany jest ciągłemu negatywnemu wpływowi wolnych rodników, czyli substancji utleniających, a jak potwierdzają liczne badania1, chroniczny stres oksydacyjny prowadzi do degeneracji DNA, uszkodzenia komórek, jest czynnikiem wpływającym na procesy starzenia, a nawet inicjującym nowotworzenie. Suplement ORACOL to preparat stanowiący bezkompromisową linię obrony, prawdziwa bomba antyoksydacyjna.
Colvita to suplement i nutrikosmetyk w jednym. Posiada prosty, lecz zarazem niezwykle starannie dobrany skład, tak aby zażywana doustnie odżywiała, regenerowała i chroniła od wewnątrz skórę, matrycę kostną oraz włosy i paznokcie. Kluczowym składnikiem Colvity jest kolagen, czyli tak zwane „białko życia”, który w prawidłowych warunkach stanowi aż 30% całkowitej masy ludzkich peptydów i jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała. To on decyduje między innymi o sprężystości, jędrności i właściwym nawilżeniu skóry. Colwita zawiera również ekstrakt z alg morskich i bioprzyswajalną formę witaminy E.
AXANTA to unikalny suplement diety, którego elementarnym składnikiem jest potężny antyoksydant astaksantyna. Ten karotenoid występujący w przyrodzie w organizmach zarówno roślinnych jak i zwierzęcych jednogłośnie uznawany jest za naturalny związek o działaniu dobroczynnym.
Collaceina to suplement diety składający się z dwóch rodzajów kapsułek, wypełnionych różną zawartością. Kapsułki w blistrze Collaceina Colostrum zawierają naturalne substancje wspierające działanie układu immunologicznego: laktoferynę, lizozym i colostrum. Drugi blister oznaczony Collaceina Synbiotics zawiera zestaw dziewięciu wyselekcjonowanych szczepów żywych kultur bakterii, dobrotliwych dla naszego przewodu pokarmowego oraz fruktooligosacharydy, które są pożywką dla probiotyków i stymulują ich wzrost.
Colvita to suplement i nutrikosmetyk w jednym. Posiada prosty, lecz zarazem niezwykle starannie dobrany skład, tak aby zażywana doustnie odżywiała, regenerowała i chroniła od wewnątrz skórę, matrycę kostną oraz włosy i paznokcie. Kluczowym składnikiem Colvity jest kolagen, czyli tak zwane „białko życia”, który w prawidłowych warunkach stanowi aż 30% całkowitej masy ludzkich peptydów i jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała. To on decyduje między innymi o sprężystości, jędrności i właściwym nawilżeniu skóry. Colwita zawiera również ekstrakt z alg morskich i bioprzyswajalną formę witaminy E.
LunaCol - uznajemy go za szczytowe jak dotąd osiągnięcie naszej marki. To prekursorskie osiągnięcie w dziedzinie suplementacji na skalę światową. Jest to pierwszy w Europie ogólnodostępny preparat zawierający lunazynę – unikalne, naturalnie występujące w przyrodzie białko, które wywołało poruszenie wśród naukowców i wzbudziło nadzieje na przełom w takich dziedzinach jak epigenetyka, suplementacja oraz gerontologia (nauka o szeroko pojętym starzeniu się).
Oddajemy w Państwa ręce, w opinii wielu autorytetów, najlepszą obecnie w Europie witaminę C. W przeciwieństwie do sztucznie syntetyzowanych, powszechnie dostępnych na ryku produktów, witaminę C-olway czerpiemy prosto z natury – z gryki kiełkującej i z gorzkiej pomarańczy. Te dwie rośliny uznane są obecnie za jedne z najcenniejszych naturalnych jej źródeł – ze względu na wysoką biodostępność i doskonałe powiązania flawonoidowe. Przedstawiamy unikalny produkt bioorganiczny, w 100% naturalny, cały z biomasy, tworzony bez katalizy chemicznej, bez popędzania procesu przez mutowane genetycznie bakterie.