Oddajemy w Państwa ręce, w opinii wielu autorytetów, najlepszą obecnie w Europie witaminę C. W przeciwieństwie do sztucznie syntetyzowanych, powszechnie dostępnych na ryku produktów, witaminę C-olway czerpiemy prosto z natury – z gryki kiełkującej i z gorzkiej pomarańczy. Te dwie rośliny uznane są obecnie za jedne z najcenniejszych naturalnych jej źródeł – ze względu na wysoką biodostępność i doskonałe powiązania flawonoidowe. Przedstawiamy unikalny produkt bioorganiczny, w 100% naturalny, cały z biomasy, tworzony bez katalizy chemicznej, bez popędzania procesu przez mutowane genetycznie bakterie.
Podstawową rolą witaminy C jest wspomaganie syntezy białek w organizmie, w tym kolagenu. Organizm człowieka nie jest w stanie samodzielnie zsyntetyzować witaminy C, dlatego istotne jest odpowiednie przyjmowanie jej z pokarmem lub suplementacja. Na co dzień nie zawsze mamy możliwość skutecznie zadbać o regularne dostarczanie organizmowi witaminy C. Ponadto liczne, niekorzystne czynniki cywilizacyjne coraz częściej stawiają nas w szeregu osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na tę substancję. Bez tego kluczowego związku efekty starzenia nie tylko stają się dużo szybciej widoczne; pełni ona zasadniczą rolę w prawidłowym funkcjonowaniu podstawowych procesów biologicznych ustroju.
Witamina C jest najważniejszą spośród witamin przyjmowanych w naszym pożywieniu, choćby z powodu jej roli w procesie powstawania kolagenu ustrojowego – białka młodości i głównego składnika tkanki łącznej. Człowiek jest jednym z niewielu ssaków na naszej planecie, którego organizm nie wytwarza w wątrobie witaminy C. Skrajnym przykładem katastrofalnych skutków jej niedoboru jest szkorbut, choroba objawiająca się zatrzymaniem procesów kolagenogenezy.
ŹRÓDŁO WITAMINY ŻYCIA W SUPLEMENCIE C-OLWAY
Dostępne na rynku suplementy zawierają w całości lub zasadniczej części sztucznie katalizowane kryształki kwasu askorbinowego – związku chemicznego, z którym w naturalnych warunkach nasz organizm nigdy się nie styka. Z kolei witamina C-olway to biokompleks, kompleks bioflawonoidowy pozyskiwany naturalnie. Ta naturalna witamina C jest ekspansywna, biodostępna, świetnie przyswajalna i efektywna. Jakie jest źródło tej aminy życia? Zadbaliśmy, by jakość i efektywność wykorzystywanych surowców przewyższała inne produkty suplementacyjne na rynku.
Przygotowując suplement C-olway zrezygnowaliśmy z tańszej formy tabletkowania preparatu, gdyż wymuszałoby to dodanie substancji, jakie nie występują obok witaminy C w naturze. Ograniczyliśmy się do podstawowych dwóch źródeł:
Gryka. To roślina wykorzystywana w medycynie wschodu już od tysięcy lat – m.in. do zwalczania nadciśnienia, słabego krążenia, alergii, żylaków, odmrożeń, dysfunkcji naczyń kapilarnych i wielu innych dolegliwości, a także całego spektrum objawów przedwczesnego starzenia się organizmu. Stanowi bogate źródło bioflawonoidów, enzymów i innych substancji o uznanym działaniu prozdrowotnym. Z ziaren gryki pozyskuje się rutynę, kwercetynę, hesperydynę, hiperozyd, angiotensynę oraz inhibitory lipazy. Zawierają one witaminy B, B2, P oraz PP. A także białko (12-15%) i osiem cennych aminokwasów, jak np. lizynę (5-7%), lecytynę, koenzym Q10, lipidy, minerały (żelazo, fosfor i miedź, nikiel, kobalt, bor, cynk, wapń, magnez, mangan, selen i jod), kwasy organiczne: galusowy, kawowy, chlorogenowy, i protokatechonowy.
Co ciekawe, gryka jako roślina dojrzała sama w sobie witaminy C praktycznie nie zawiera, natomiast w momencie, gdy kiełkuje – ma jej ogromną ilość. Roślina zagospodarowuje całą jej witalną moc biologiczną na etapie kiełkowania. Mając to na uwadze między 5 a 7 dniem kiełkowania dokonuje się żniw w uprawach hydroponicznych na potrzeby COLWAY. Są to więc ziarna bezglebowe – zanurzone w roztworze o idealnym składzie mineralnym warunkującym pełen wzrost. Jest to jedna z najlepszych na kuli ziemskiej witamin C pod kątem dostępności jej ekstrakcji. Liofilizaty i ekstrakty zielonej gryki są wysoko cenionym komponentem dodatków żywnościowych, ponieważ jej kiełki kumulują także ogromną ilość flawonoidów (do 46 000 ppm). Nie dziwi więc, że w sektorze suplementarnym kiełkująca gryka uznawana jest za komponent awangardowy.
Gorzka pomarańcza (Citrus aurantium L.) nie jest owocem jadalnym. Stanowi natomiast wspaniałe źródło lewoskrętnej witaminy C, której ilość w standaryzowanym ekstrakcie może osiągać nawet 42%. Gorzkie pomarańcze są znacznie bogatsze od jadalnych nie tylko w witaminę C, ale również w polifenole, antocyjany i inne silne przeciwutleniacze np. bioflawonoidy takie, jak hesperydyna i narirutina, tiaminy, kwasy roślinne takie jak: foliowy, hydroksycynamonowy, kawowy, kumarowy, sinapowy, ferulowy, a do tego beta-karoten, prowitaminy, witaminy B2, B6 oraz minerały takie, jak: wapń, fosfor, żelazo, magnez, sód, selen i potas.
Taka witamina C występuje wyłącznie w przyrodzie – i to w określonym czasie życia biologicznego organizmów.
PRZEWAGA C-olway
Przytłaczająca większość produktów dystrybuowanych na świecie jako witamina C zawiera w swoim składzie syntetyzowany sztucznie, najczęściej z dekstrozy kukurydzianej, kwas askorbinowy. Niestety jest on słabo przyswajalny przez nasz organizm, a zażywanie go systematycznie, bądź w dużych dawkach, może powodować niekorzystne dla zdrowia skutki uboczne. Z kolei zawarta w suplemencie C-olway bioorganiczna witamina C jest całkowicie naturalna, lewoskrętna. Jej sekret leży w znakomitej wchłanialności. Wchłania się bowiem tak samo jak naturalny pokarm – z niego bowiem pochodzi.
C-olway jest produktem bezkompromisowym. Zawiera po prostu dwa ekstrakty roślinne i niezbędną ilość substancji przeciwzbrylającej (również pochodzenia naturalnego), bez której nie można by było ich zakapsułkować. Zrezygnowaliśmy z dodania askorbinianów mineralnych i jakichkolwiek innych form dodatkowych witaminy C, a także kompleksów bioflawonoidowych, gdyż takie połączenia, choć chętnie stosowane przez wytwórców witamin, nie występują w naturze. Zielona gryka i cytrusy zawierają wystarczającą ilość flawonoidów w połączeniach naturalnych z witaminą C.
BIODOSTĘPNOŚĆ I BIOAKTYWNOŚĆ WITAMINY C-OLWAY
Tworząc suplement diety C-olway, poszukiwaliśmy jako źródła witaminy wyłącznie roślin zawierających ją w postaci najbardziej biodostępnej dla ustroju. Wysoka biodostępność to lepsze wchłanianie z układu pokarmowego i w efekcie lepsza przyswajalność przez organizm. Naturalna witamina zawarta w naszym unikalnym preparacie sprawia, że skóra staje się gładka i pełna blasku, a jej tekstura i sprężystość wyraźnie się poprawia.
Należy uczciwie przyznać, że kiełkująca gryka i pomarańcza gorzka nie są rekordzistami pod względem zawartości procentowej witaminy C w masie dostarczającego ją surowca. Pod tym względem przewyższają je np. acerola czy dzika róża. Jednakże witaminy występujące w starannie wybranych przez nas roślinach cechuje najwyższa biodostępność, czyli stopień, w jakim witamina ta jest uwalniana w przewodzie pokarmowym z połączeń biochemicznych występujących w roślinie-dawcy, a następnie wchłaniana i rozprowadzana do tkanek narządów. Witaminę C w kiełkach gryki i pomarańczy gorzkiej cechuje także coś znacznie ważniejszego – mianowicie bardzo wysoka aktywność biologiczna – stopień w jakim witamina jest przyswajana z pożywienia, w jakim spełnia swoje funkcje w organizmie i w jakim zapobiega objawom niedoboru tej substancji.
Inaczej mówiąc, kiełkująca gryka oraz pomarańcza gorzka, należą do rekordzistów wydajności efektywnej ekstrakcji (zawartość w ekstrakcie standaryzowanym do 41% i 42%). Co więcej te dwa unikalne, starannie wyselekcjonowane przez nas źródła ekspansywnych i biodostępnych komponentów wykazują działanie synergizujące naturalnej witaminy z wieloma innymi substancjami korzystnymi dla zdrowia.
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIE:
Spożywać 1 kapsułkę dziennie suplementu diety Witamina C-olway w jak największym odstępie czasowym od posiłku zawierającego owoce, warzywa lub inne źródła naturalnej witaminy C. Zalecane jest również rozdzielenie porcji poprzez częściowe dosypanie zawartości kapsułki do spożywanych w ciągu dnia posiłków. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.
Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości.
Data minimalnej trwałości oraz numer partii znajdują się na spodzie opakowania
PRZECIWWSKAZANIA:
Uczulenie na którykolwiek składnik preparatu. Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości.
SKŁADNIKI:
Ekstrakt 15:1 z gorzkiej pomarańczy (Cirrus aurantium L.) standaryzowany na 40% witaminy C, ekstrakt 15:1 z nasion gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum) standaryzowany na 40% witaminy C, żelatyna rybia, stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca).
Zawartość składników w przeliczeniu na zalecaną dzienną porcję do spożycia:
• Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy
(Cirrus aurantium L.) 375 mg
w tym witamina C 150 mg
• Ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej
(Fagopyrum esculentum Moench) 125 mg
w tym witamina C 50 mg
Zawartość netto:
100 kapsułek po 615mg (61,509)
Warto zauważyć, że C-olway nie zawiera żadnych surowców z roślin modyfikowanych genetycznie. Nie zawiera też wypełniaczy ani sztucznie syntetyzowanego kwasu askorbinowego.
ColDeKa to unikalny suplement diety oparty na ekstrakcie z grzybów Shiitake oraz drożdży Sacchromyces Cerevisiae zapewniający niezbędną porcję kluczowych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: D oraz K. Preparat jest standaryzowany na zawartość polisacharydów oraz beta-D-glukanu.
LunaCol - uznajemy go za szczytowe jak dotąd osiągnięcie naszej marki. To prekursorskie osiągnięcie w dziedzinie suplementacji na skalę światową. Jest to pierwszy w Europie ogólnodostępny preparat zawierający lunazynę – unikalne, naturalnie występujące w przyrodzie białko, które wywołało poruszenie wśród naukowców i wzbudziło nadzieje na przełom w takich dziedzinach jak epigenetyka, suplementacja oraz gerontologia (nauka o szeroko pojętym starzeniu się).
Colvita to suplement i nutrikosmetyk w jednym. Posiada prosty, lecz zarazem niezwykle starannie dobrany skład, tak aby zażywana doustnie odżywiała, regenerowała i chroniła od wewnątrz skórę, matrycę kostną oraz włosy i paznokcie. Kluczowym składnikiem Colvity jest kolagen, czyli tak zwane „białko życia”, który w prawidłowych warunkach stanowi aż 30% całkowitej masy ludzkich peptydów i jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała. To on decyduje między innymi o sprężystości, jędrności i właściwym nawilżeniu skóry. Colwita zawiera również ekstrakt z alg morskich i bioprzyswajalną formę witaminy E.
GanoCord to suplement którego formuła bazuje na zestawieniu ekstraktów z grzybni kordycepsu i ganodermy – dwóch grzybów cenionych w medycynie Dalekiego Wschodu od tysięcy lat.
Ganoderma (Ganoderma lucidum), znana w Chinach pod nazwą língzhī (灵芝) uznawana jest tam za synonim nieśmiertelności i dodawana do herbaty, a w krajach zachodnich nawet do kawy. Jak wykazuje wiele opracowań naukowych, ganoderma wspomaga między innymi działanie układu immunologicznego, układu krążenia oraz pozytywnie wpływa na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu LDL. Nie bez powodu klasyfikuje się na pierwszej pozycji w rankingu chińskich roślin leczniczych. GanoCord czerpie z tego dziedzictwa medycyny Wschodu.
Colamina to suplement diety, którego kapsułki wypełnione są aktywnymi biologicznie minerałami (mikro- i makroelementami) pochodzącymi z dwóch unikalnych złóż geologicznych.
Zachwianie równowagi czy powstanie niedoborów minerałów w organizmie może stać się przyczyną wielu ciężkich, przewlekłych chorób układu kostnego, nerwowego lub krwionośnego. Colamina już z definicji jest multimineralnym preparatem pozwalającym temu przeciwdziałać.
BabyCol to starannie dopracowane źródło niezbędnego dla naszych milusińskich kolagenu rybiego oraz witamin D i K, jak również naturalnego bogactwa witaminy C pochodzącej z ekstraktu z dzikiej róży. Zapotrzebowanie na te składniki ma szczególne znaczenie w kluczowych latach rozwoju naszych najmłodszych. Właśnie dlatego w BabyColu zebraliśmy wszystko co najlepsze z Colvity, Witaminy C-olway oraz ColDeKi – dla zapewnienia skutecznej bariery ochronnej tak istotnej w walce ze spadkiem odporności. Co istotne, ta unikalna kompozycja, w odróżnieniu od powszechnych na rynku suplementów, stworzona została bez katalizy chemicznej i popędzania procesu przez mutowane genetycznie bakterie.
Oddajemy w Państwa ręce, w opinii wielu autorytetów, najlepszą obecnie w Europie witaminę C. W przeciwieństwie do sztucznie syntetyzowanych, powszechnie dostępnych na ryku produktów, witaminę C-olway czerpiemy prosto z natury – z gryki kiełkującej i z gorzkiej pomarańczy. Te dwie rośliny uznane są obecnie za jedne z najcenniejszych naturalnych jej źródeł – ze względu na wysoką biodostępność i doskonałe powiązania flawonoidowe. Przedstawiamy unikalny produkt bioorganiczny, w 100% naturalny, cały z biomasy, tworzony bez katalizy chemicznej, bez popędzania procesu przez mutowane genetycznie bakterie.