Niedożywienie w Polsce a Colway

Niedożywienie w Polsce a Colway

Według POLSPEN (Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu) ponad 70% obywateli Polski cierpi na zaburzenia stanu odżywiania! Jak możemy dowiedzieć się z oficjalnych źródeł Towarzystwa POLSPEN pod koniec lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku wprowadzono do szpitali badania kontrolujące stan zdrowia przyjmowanych pacjentów. Okazało się już wtedy, czyli pół wieku temu, że różnego stopnia niedożywienie występowało u około połowy pacjentów szpitali! Jak się okazuje niedożywienie w różnych stopniach zaawansowania może być związane z różnymi schorzeniami, np. choroby zapalne jelit, nowotwory złośliwe, choroby układu oddechowego a także u osób w podeszłym wieku.

Być może pomyślisz – jak to możliwe, przecież żywności jest pod dostatkiem. To prawda, ale z drugiej strony warto zadać sobie pytanie – jak wielu Polaków stosuje się na przykład do mocno popularyzowanej obecnie, a zalecanej przez WHO zasady 5 porcji? Według Światowej Organizacji Zdrowia powinniśmy codziennie spożywać minimum 400 gram owoców i warzyw w co najmniej 5 porcjach. Innym bardzo ważnym czynnikiem, który należy brać pod uwagę jest fakt, że owoce i warzywa, które wykorzystujemy w codziennej diecie w zależności od tego jakimi metodami zostały wyhodowane mogą zawierać różne ilości wartości odżywczych. Łatwo dostępne na rynku owoce i warzywa 'wyprodukowane' metodami przemysłowymi mogą nie zawierać tyle samo wartości odżywczych, witamin i minerałów co ta sama roślina wyhodowana tradycyjnymi metodami w dawnych czasach.

Produkty Colway wzbogacają naszą codzienną dietę o całą gamę wartości odżywczych. Zostały opracowane i przygotowane tak, by umożliwiały suplementację Polaków właśnie w te wartości odżywcze, których naszemu społeczeństwu najbardziej brakuje. Poniżej przykładowe produkty.

Kolagen naturalny – żywy, aktywny biologicznie preparat białkowy, pozwala na uzupełnianie niedoboru kolagenu w naszym organizmie. W wyniku niedoboru kolagenu następuje zanik włókien kolagenowych w skórze, co zauważamy po prostu jako starzenie się skóry. Kolagen naturalny stymuluje komórki naszego organizmu do produkcji kolagenu ustrojowego.

Witamina C–olway – dostarcza witaminę C w postaci najbardziej biodostępnej (najlepiej przyswajalnej) dla naszego organizmu. Produkt ten to po prostu dwa ekstrakty – z kiełków gryki oraz gorzkiej pomarańczy z niezbędną ilością substancji przeciwzbrylającej. Witamina C to jedna z najważniejszych witamin w naszym organizmie, to właśnie ona odgrywa ważną rolę w procesie powstawania kolagenu ustrojowego – białka, które jest głównym składnikiem tkanki łącznej w naszym organizmie.

Witamina C-olway

Axanta – pozwala uzupełnić dietę w jeden z najbardziej cenionych, potężnym w działaniu antyoksydantem astaksantyna. Axanta dostarcza także pełen zestaw witamin z grupy B. Trzecim bardzo ważnym składnikiem preparatu jest ekstrakt z czarnego pieprzu zawierający przynajmniej 95% piperyny – organiczny związek chemiczny wspomagający system nerwowy oraz trawienny.  

Axanta Colway